fredag 2 september 2011

Om Riksteaterns utbud 2012

Förra veckan fick jag en 28-sidig folder, som visar Riksteaterns utbud för 2012, främst våren 2012. Redan på första uppslaget hittade jag Tomas vom Brömssen och Eva Rydberg med komedin Obesvarad kärlek. Vidare Carl-Einar Häckner, Strindbergs Dödsdansen samt en nyskriven pjäs av Camilla Blomqvist. Där finns det också en bild av svärdslukerskan Miss Behave i gul- och svartrandig "gummi"-klänning från föreställningen THE CRACK - A Variety of Comedy. Just den föreställningen, The Crack, såg jag i Stockholm i maj månad i år. Den var rysligt underbar. Man vågade nästan inte titta ibland. Se den om du får tillfälle!
Annat: Mattias Enn tar fram varietéartister från den hektiska perioden mellan de båda världskrigen på 1900-talet, Ernst Rolf, Marlene Dietrich, Edith Piaf m. fl.
Janne Schaffer. Ur vulkanens mun. Eldfesten. ...
B.U.S. står för Brun utan sol (Blossom Taiton, Gladys de Pilar m.fl.)
Man kan alltså resa runt och se mycket fin, bra, rolig teater. Passa på när Riksteatern turnerar i närheten av där man bor. Har man med sig sitt scenpass (=medlemskap), får man dessutom rabatt på biljettpriset.
Före den 15 oktober skall vi i Hultsfreds teaterförening bestämma om vi kan ta någon av Riksteaterns föreställningar till någon av våra scener i Hultsfreds kommun. Anita (en av våra styrelsemedlemmar) är just nu på väg mot Hallunda för att under hela dagen i morgon bekanta sig närmare med många av produktionerna, prata med skådespelare och träffa andra styrelserepresentanter från hela Sverige.
Det skall bli spännande att få höra vad hon har upplevt och vilka rekommendationer hon gör.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det här låter jätteintressant!