torsdag 7 juni 2012

Semester i Värmland?

Har du vägarna förbi Sunne i sommar, kan jag rekommendera ett besök på BerättarLadan för en rik teaterupplevelse. Där ger nämligen VästanåTeater Moliéres Misantropen i regi av Leif Stinnerbom och efter en nyöversättning av Hans Alfredsson.
Misantropen är lika aktuell i dag, som den var när den skrevs i mitten på 1660-talet. Den visar bl.a. på hur vägen till framgång inte bara bygger på kompetens och begåvning utan kanske i lika hög grad på förmågan att hålla sig väl med de rätta människorna, att tala med kluven tunga. Pjäsens huvudperson, sanningssägaren Alceste, kämpar mot tidens hyckleri och för hederlighet och hjältemod. Men trots sin principfasthet, blir Alceste förälskad bortom allt förnuft i Céliméne, den största hycklerskan av dem alla.
Man har också lagt in dans och musik i föreställningen (knätofs och fiolspelmän? - nej, jag vet inte, men Västanå Teater är känd för att ge extra, utöver det vanliga).
Premiären är den 23/6 2012 och sedan ger man ett femtiotal föreställningar fram till och med 2/9. Biljettpriset för vuxen är 360 kr och för barn 200 kr. Större grupper kan få rabatt. Obs! Den som har scenpass betalar bara 285 kr. Mer information finns på www.vastanateater.se.

Inga kommentarer: