måndag 7 oktober 2013

Musik och teater

Samtidigt som vi har Mord ombord - expedition Polaris i Hultsfred den 8 oktober (det skrev jag om i september) ger Byteatern på Forum i Oskarshamn Don Quijote. Byteatern i Kalmar har jobbat mycket med Cervantes roman om riddaren av den sorgliga skepnaden och hans väpnare Sancho Panza. Man har tre olika föreställningar en för små barn, en för lite äldre och så den här för vuxna.
Don Quijote behöver väl ingen närmare presentation. Det var ju han som red ut och skulle rädda världen men krigade mot väderkvarnar.
28 oktober kl 15 ger man barnteater på Forum: Pomos Piano. Med hjälp av sitt piano öppnar Pomo den ena fantasivärlden efter den andra under den timme, som föreställningen varar.
Den 15 oktober kan vi höra Sånger och epistlar av Carl Michael Bellman. Det är tisdagar på Valhall, Hultsfred, som den här gången samarbetar med Aspelands Musikförening. Bellman är ett smycke i vår sångskatt. Pastoraler, krogvisor och kärlekssånger får vi höra här framföras av Christoffer Lindahl, sång och gitarr och Hanna Bentz, cello.

Inga kommentarer: