söndag 6 oktober 2013

Olivia Stevens

Vecka 39 befann jag mig i Skåne och hade turen att bli inbjuden till Olivia Stevens kabaré Dream a Little Dream of Me, som visades på Viktoriateatern i Malmö. Olivia bor växelvis i Stockholm och New York. Just nu är hon i Sverige och turnerar med sin föreställning om Zarah Leander och den föreställning jag såg i Malmö, där hon berättar om sitt eget liv som artist i New York, Stockholm, Paris, London ... Hon utstrålar energi, glädje och passion på scenen, men också en varm personlighet. Vi fick höra kända sånger ur Chess, West Sida Story, Cabaret och annat från Liza Minellis repertoar, Frank Sinatra, Edit Piaf och en hel del svenskt.
Pianisten, dragspelaren m m Bjarne Löwdin stöttade berättelsen med komik, dramatik eller lite skvaller där det passade in.
För publiken i Viktoriateatern fanns det stolar och små bord. De flesta hade matlåda och drycker med sig, men man kunde också förbeställa och få en låda med t.ex. räksallad vid entren. "Supén" började en halv timme före föreställningen i dämpad belysning och mycket sorl. Publiken verkade trivas mycket bra hela tiden, och Olivia fick stående ovationer, när föreställningen var slut.
Vill man som arrangör ta hem någon av Olivias föreställningar får man nog räkna med ett gage på ca 20000 till 30000 kronor. Googla på oliviastevens.com för att hitta kontaktvägar.

Inga kommentarer: